dinsdag 3 juli 2007

sightseeing

We duiken elke dag een beetje dieper in de Ecuadoriaanse cultuur en hebben de ganse streek al platgelopen en gereden (met bus en fiets). Hoewel plat niet echt het woord is als je midden in de Andes zit.
De stadjes en dorpjes in de buurt zoals Otavalo, Ibarra, Atuntaqui, San Antonio, Peguche en Caranqui hebben allemaal hun specifieke eigenheid en profileren zich vaak rond 1 cultureel gegeven.

Zo bestaat San Antonio een eindeloze reeks winkeltjes houten artisanaat en meubels.
Otavalo is dan weer 'the place to be' als het op traditionele kledij en weven aankomt. Op de zaterdagmarkt kan je letterlijk in een dollhof van poncho's, tapijten, truien enz verdwalen, allemaal met de typische motieven van de Indigenabevolking. We hebben ons dan ook maar meteen in een wat plaatselijker plunje gestoken, wat Jasmien goed uitkomt want die slaagt er zelfs in op de evenaar kou te lijden.
In Atuntaqui kregen we dan weer les van Carlos en Alicia, onze gastouders, over de verschillende soorten groenten, fruit, zaden, bonen en granen. En dat zijn er veel. Als we binnen zes maanden de helft ervan bij naam kunnen noemen, zullen we al content zijn.

In Peguche draait alles om de geweldige watervallen (en de gigantische bomen errond), die we onder vakkundige begeleiding van Alejandro, één van de zonen van ons gastgezin, letterlijk langs alle kanten konden bewonderen.

1 opmerking:

mams-hilde zei

Hey,
Eén van die foto's rond de waterval lijkt verdacht veel Outfort???
mams