zondag 29 juli 2007

proyecto

In volle voorbereiding van ons eerste jongerenterras was het de beurt aan Jasmien om ziek te worden. Maar ondanks de stampende migraine vergezeld door pijnlijke buikkrampen bleef ze dapper schuren en schilderen. Gelukkig is ze er nu weer volledig bovenop.

Het project verloopt nog steeds in stijgende lijn. We zijn van start gegaan met “La Terraza”, een soort jeugdhuis waarmee we elke vrijdagnamiddag de jongeren (lees 14+) hopen te bereiken. De eerste keer was dit maar een matig succes, en kwamen enkel kinderen opdagen om de gezelschapsspelletjes uit te pluizen en te spelen met de nieuwe ballen en frisbees.

De tweede keer zag er al heel anders uit. We kregen namelijk de hele Natabuelaanse voetbalploeg over de vloer, die we meteen enthousiast kregen met wreedaardige spelletjes als knokelen en billetjeklets.

Verder hebben we de voorbije drie dagen reclame gemaakt voor een vergadering in de junta parroquial, waar we gaan uitleggen wat een jeugdbeweging nu precies inhoudt. Zo hopen we wat jongeren te ronselen voor een leidingscursus waarna we van start kunnen gaan met onze plaatselijke jeugdgroep.

We hebben ondertussen al drie enthousiastelingen waarvan we één als de toekomstige hoofdleider beschouwen. Gabriel is 18 jaar en sinds een jaar vertegenwoordiger van de Natabuelaanse jeugd, tot hiertoe een titel zonder veel inhoud, maar daar komt weldra verandering in. Gabriel heeft immers met beide handen de kans aangegrepen die ons project de jeugd hier kan bieden en vergezelt ons nu bij alles wat we doen in het project. Daniel en zijn neef Marcelo zijn beiden 14, maar veel volwassener dan hun leeftijd doet vermoeden. Vermits leeftijdsgrenzen hiet wel enigzins anders liggen dan in België behoren zij in ieder geval al tot de toekomstige leiding.

Geen opmerkingen: