donderdag 6 december 2007

baños calientos

Het laatste stukje Ecuador dat we zijn gaan verkennen was Baños, genoemd naar haar ruime verzameling warmwaterbaden (van vulkanische oorsprong). Hier hadden we afgesproken met Mungo na diens Galapagosavontuur. Buiten veel lekker eten, een paar batidas en een goed warm bad, ondernamen we een fietstocht die ons langs een enorme reeks watervallen van de Sierra (de Andes) naar de Oriente (de jungle) bracht. Onderweg kwamen we de “pailon del diablo” (pan van de duivel) tegen, een gigantische waterval die we tot op een halve meter genaderd zijn via een smalle grot. Naast zoveel natuurgeweld voelt een mens zich wel klein.

De volgende dag maakten we een bergwandeling waarop we door de gebrekkige signalisatie minstens drie keer de weg kwijt geraakten, maar die ons wel een paar prachtig uitzichten over Baños opleverde.


Het was zijn 2 x 7 uur bus meer dan waard !!!

1 opmerking:

Anoniem zei

fijn dat jullie de waterval gezien hebben en konden genieten van de moutainbike rit. Ik ben er helaas niet geraakt, gevallen met de mountainbike ! Was de route te doen, of moeilijk ? en veel langs de grote weg ? Dat was volgens Martin nogal gevaarlijk ...
groetjes Rosemie